Letterpress in Nederland

Letterpress verovert ook Nederland. Steeds meer opdrachtgevers, ontwerpers en drukkers hebben belangstelling voor deze klassieke techniek. Voor visitekaarten, huwelijksdrukwerk, uitnodigingen etc.
Met die groeiende interesse komen ook de vragen: wie kan het, welk papier is geschikt, kan ik 4 kleuren drukken, waarom is het zo duur etc.
Op dit blog antwoorden op veel of misschien wel alle vragen.

  • Papierkeus.
  • Welke drukkers?
  • Wat kan er wel en wat kun je beter laten.
  • Waarom is letterpress zo duur?

Voldoende keus aan papier.
Ook komen er steeds meer papiersoorten die zich prima lenen voor deze techniek. Natuurlijk is Crane Lettra een van de mooiste: 100% katoen en ondermeer in 300 en 600 g/2m te verkrijgen in een witte en een champagne kleur.
Colorplan in 540 en 700 gram biedt de keus uit 50 kleuren, van 4 tinten wit tot 5 tinten grijs en zwart en alles wat er tussenin zit. Eventueel te voorzien van een persing.
Pure Cotton is leverbaar tot en met 900 g/m2; niet alleen in elegant ivoorachtig linnenpersing, maar ook een mooi zachtblauw.
In het Cairn programma alleen maar papieren op basis van 100% kringlooppulp. Met heel natuurlijke tinten tot en met 1000 micron.

Drukkers die zich bezig houden met letterpress/boekdruk.
De afgelopen jaren ben ik uiteraard veel drukkers en vormgevers tegen gekomen die zich bezig houden met deze nieuwe techniek. Vraag mij om advies als het gaat om letterpress drukkers in Nederland of Belgie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: