Römerturm

Al 125 jaar staat Römerturm Feinstpapier voor kwaliteit en bijzondere, hoogwaardige tekst- en omslagpapieren. De liefde voor ontwerpers-papieren en het bijdragen aan een breder gebruik daarvan hebben altijd de basis gevormd voor Römerturm.
CHRISTIAANJANSSEN.NL is sinds mei 2010 de exclusieve partner van Römerturm in Nederland. Graag kom ik de nieuwe collectie opmerkelijke papieren persoonlijk presenteren. Het belooft een aparte kennismaking te worden met de tactiele eigenschappen van de mooiste papieren.
Tot het programma van Römerturm horen producten van vooraanstaande producenten als Gmund en Schoellershammer. Maar ook een aantal bijzondere Japanse papieren treft men aan in het moderne magazijn van Römerturm in Frechen.
Vanuit dit hoofdkantoor en logistiek centrum worden klanten in geheel Europa bediend. Binnen een paar dagen zijn bestellingen in huis. Voor orders beneden 150€ orderwaarde vragen wij een kleine bijdrage in de transportkosten.
Monsters aanvragen kan direct online. Ook die worden binnen een paar dagen keurig verpakt afgeleverd.

Het assortiment van Römerturm bestaat uit de volgende producten:

Voor huisstijlen en corporate identity programma’s:
Precioso: lompenhoudend bankpost met bijpassende enveloppen. Bankpost ook verkrijgbaar met gepositioneerd watermerk. Al sinds 1889 onderdeel van het basisassortiment. Behalve voor offset, inktjet en laserprinter ook uitstekend geschikt voor klassieke boekdruk en moderne digitale druk.
Colambo: een ruime keus in oppervlakten (velijn, glad, extra glad, gevergeerd en linnen), 3 tinten (Gletscher, Wit en Ecru) en 3 grammaturen (90, 100 en 270 g/m2). Behalve een ruime keus in papier biedt Colambo ook ruim keus in enveloppen: DL, C6, C5, C4 en 22×22 cm. Colambo laat zicht prima combineren met Precioso en Funktional.
Colambo Text & Cover: ongestreken papier met een zijdemat oppervlak. In kleur uitstekend te combineren met Colambo, Precioso en Funktional. Leverbaar in 115, 135, 170, 250 en 300 g/m2. LL en BL beschikbaar.
Funktional: hét corporate identity papier dat voldoet aan alle eisen in combinatie met een prima prijsniveau. Twee tinten (Gletscher en Wit) in 80, 90, 120, 150, 225 en 300 g/m2. Mat oppervlak en bijpassende enveloppen. Papier is zowel LL als BL te verkrijgen.

Text- en omslag:
Colambo Text & Cover: ongestreken papier met een zijdemat oppervlak. In kleur uitstekend te combineren met Colambo, Precioso en Funktional. Leverbaar in 115, 135, 170, 250 en 300 g/m2. LL en BL beschikbaar.
Druckfein: het gevoel van echt papier met de drukeigenschappen van gestreken papier. Zowel grafisch vormgever als drukker zullen zeer tevreden zijn over de kwaliteiten van dit papier. De tactiele eigenschappen, de hoogwitte tint en de ruime keus uit 8 gramgewichten van 90 tot en met 300 g/m2. Voor ingewikkelde boek- en brochure producties leverbaar als langlopend en breedlopend papier.

Designpapier:
Cristalla: met meer dan 30 tinten het meest uitgebreide assortiment transparante papieren. Naast 5 wit-tinten ook kleuren als Bamboo geel, Red Roses, Deep Ocean blauw, Bold Black (echt zwart), Strawberry rood, Kiwi, Blueberry en pastel geel, rood, blauw of groen. De kleuren zijn leverbaar in 100 g/m2, de witte tinten ook in lichtere en zwaardere versies. In 5 kleuren vanaf magazijn enveloppen leverbaar in DL, B6 en C5 formaat.
BEE!: 16 multifunctionele kleuren met een discrete pinpoint afwerking. In 100 en 300 g/m2 te verkrijgen voor brochures, omslagen, kaarten, verpakkingen etc.. Niet alleen prima te bedrukken in offset, maar ook te combineren met foliedruk, pregen en zeefdruk. In een beperkt aantal kleuren zijn ook enveloppen leverbaar.
BEE! BRILLIANT: de grote zus van BEE! met een briljant, zijdeglanzend oppervlak. In Wit in 115 en 300 g/m2 tweezijdig glanzend en in 310 g/m2 eenzijdig in 10 tinten.
Mohair: Pure luxe. Zo zacht als de mooiste mohair pullover. 5 warme kleuren die in een textiele, matte versie leverbaar zijn of met een speciaal hiervoor ontwikkeld oppervlak. Het papier is tijdens de productie door en door gekleurd zodat voor- en achterzijde een gelijke tint hebben. In 430 g/m2 voor bijzondere uitnodigingen, verpakkingen, omslagen etc.. In raster 54-60 goed te bedrukken in offset. Ook geschikt voor boekdruk, pregen, foliedruk, thermodruk.
Tradition: Klassiek lompenhoudend papier of Japans rijstpapier. U vindt het in Tradition. 8 klassieke papieren van de rondzeefmachine met schepranden; van 95 tot en met 300 g/m2. Daarnaast 6 verfijnde papieren uit Japan waaronder Tairei karton met ingebedde vezels in 250 g/m2. Of het unieke Rakusui Schleier dat door zijn bijzonder oppervlak en gewicht (21 g/m2) een nieuwe dimensie toevoegt aan transparantie.

Kortom: een collectie papier, enveloppen en karton om van te genieten. Interesse in de Römerturm collectie? Laat het mij weten. Ik maak graag een afspraak om deze te brengen en toe te lichten.

romert5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: