Lana Papier Speciaux

De Franse fabriek Lana maakt al sinds 1590 bijzondere papieren. Zo is ondermeer de eerste Gutenberg bijbel gedrukt op papier uit deze fabriek in de Elzas. Deze fabriek heeft zich toegelegd op de productie van kunstenaarspapieren (aquarel, teken- en schetspapier), grafische papieren zoals Distinction, veiligheidspapieren (ondermeer voor paspoorten, certificaten) en technische papieren.

Distinction wordt in Nederland ondermeer verkocht door Papyrus en geldt als een van de meest witte en gladde briefpapierkwaliteiten. Het elegante watermerk in de vorm van een gespiegelde dubbele D verhoogt het imago van de gebruiker. Een breed assortiment enveloppen maakt het aanbod compleet.
Behalve als huisstijlpapier is Disticntion is ook uitstekend in te zetten voor hoogwaardig drukwerk op ongestreken papier. Het mooie, matte oppervlak zorgen voor een perfect drukbeeld, ook in full color.

Andere bekende merken van de Lana fabriek zijn Balkis, Antinoe, Manager, Director en Iridium.

Voor de productie van watermerkpapieren heeft de fabriek een in-huis afdeling voor het ontwerp en ontwikkeling van watermerken. Deze kunnen gebruikt worden voor briefpapierdoeleinden, maar in combinatie met andere beveiligingen, ook voor waardedocumenten.
Behalve twee Foudrinier papiermachines beschikt Lana over een hybride Foudrinier rondzeefmachine. Met name bij gebruik van de rondzeef kunnen zeer hoogwaardige veiligheidsproducten gemaakt worden. Ook wordt die machine gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld 600 grams aquarelpapier op basis van 100% katoen.

Tot de technische papieren horen ondermeer StopFire, vlamvertragend papier en CP, speciaal karton voor het testen van parfums in winkels. Ook bestaat de mogelijkheid voor het maken van papier op kleur en structuur. Een faciliteit die veel wordt toegepast door de mode- en cosmeticamerken zoals Gucci, Louis Vuitton, Prada e.a. Lana garandeert iedere productie weer een kleur op topniveau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: