Cairn Eco papieren

Paperback in London werd 30 jaar geleden opgericht door een Nederlander. Doelstelling: het promoten van de kringloop cirkel door het verkopen van hoogwaardige kringlooppapieren. Zij zijn nog steeds de enige leverancier die zich heeft gespecialiseerd in kringlooppapier.
Het complete assortiment bevat zowel gestreken als ongestreken papiersoorten. Van eenvoudig 80 grams kopieerpapier tot en met intensieve kleuren karton tot 1 mm dikte.
Maar ook recycled manilla karton, briefpapier met en zonder watermerk en met bijpassende enveloppen, zijn onderdeel van de portfolio.

Opvallend is bijvoorbeeld het brede programma kraft papier en karton. Natuurlijk het bekende kraft-streepje, maar zeker zo interessant is de lijn Eco Kraft van 90 tot en met 430 g/m2 plus 2000 micron! Puur natuur papier.

Opvallende productlijn  is in ieder geval Cairn Kraft. Niet alleen het bekende bruine kraft

met het streepje, maar ook een versie zonder streep van 90 tot en met 430 g/m2. Of het 280 grams Eco Ridged kraft met een subtiele horizontale lijnen embossing.
Een persoonlijke voorkeur gaat uit naar Cairn Board: 14 tinten in 500, 700 of 1000 micron (resp 325, 455 of 630 g/m2). Soms opvallend door de kleur, soms heel natuurlijk, maar altijd puur natuur. Prima geschikt voor alle druktechnieken, foliedruk, boekdruk/letterpress, stansen, rillen, pregen. Voor visitekaarten, uitnodigingen, verpakkingen etc.

Een handzame opbergdoos met 30 A4 monsters is te bestellen via de website. De inhoud van de doos geeft een prima inzicht in de beschikbare tinten en gewichten.
Update augustus 2012: Cairn Board is vanaf nu leverbaar vanaf 5 vel op formaat 70×115 cm.

Assortiment Paperback Benelux.

7 replies »

  1. Esther, aangezien de meeste klanten net de juiste hoeveelheid papier willen bestellen, kennen wij geen standaard prijslijsten. Op basis van de behoefte van de klant en het aantal vel dat hij/zij nodig heeft laten we het papier uit een van onze magazijnen komen. In het programma van het kringlooppapier hebben wij wel kopieerpapier zitten, maar dat zit met de kwaliteit en uitstraling wel aan de bovenkant van de markt.

    Christiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: