DesignModo: smullen van letterpress visitekaartjes

Het gebruik van de klassieke boekdruk (letterpress) voor ondermeer visitekaartjes neemt hand over hand toe. Een goed ontworpen en uitgevoerd visitekaartje is net zoals een stevige handdruk. Het straalt vertrouwen en geloofwaardigheid uit. De keus van boekdruk al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld foliedruk ligt voor de hand.
DesignModo verzamelde 50 nieuwe kaarten die allemaal gebruik maken van boekdruk. Soms gecombineerd met kleuropsnee, soms met tweekleurig karton en natuurlijk ook heel eenvoudig op Crane Lettra 600 grams, 100% katoenen papier.

50 Fresh Letterpress Business Cards – DesignModo.

4 replies »

 1. Ik deel je liefde voor papier(soorten) met je. Wat een verschillende texturen en soorten bestaan er. Toch blijf ik me af vragen waar je die mooie visitekaartjes laat drukken. 600 grams vind ik prachtig en al helemaal op dat mooie papier waar je het steeds over hebt! Zou je me dat (per mail?) kunnen laten weten? Thnx! Keep up the good work.

  • Ik gebruik voor het drukken verschillende bedrijven. Uiteraard afhankelijk van de techniek die nodig is, soms heeft het ook met het budget te maken. Een opdracht van een particulier die trouwkaarten wil hebben in boekdruk op mooi papier, maar maar een beperkt budget heeft kan ik beter onderbrengen bij een kleine, beginnende boekdrukker, dan bij een drukker die dat ook kan, maar een groot machinepark heeft staan in een groot pand. Daar hangen wat andere prijskaartjes aan.
   Voor sommige kaarten gebruiken we een combinatie van technieken (offset en boekdruk, boekdruk en foliedruk) en dan is die combinatie maatgevend in het selecteren van de drukker. Inmiddels heb ik een aardige verzameling van specialisten in Nederland bij elkaar, maar soms val ik terug op vakmensen in Duitsland of Engeland.
   Als je aanvragen hebt, wil ik je graag van dienst zijn. Laat de specificaties en wensen maar weten.

   Christiaan

   • Dag Cristiaan,

    Bedankt voor je uitgebreide reactie! Voor mezelf wil ik graag dit soort visitekaartjes laten maken. Ik ben al bezig met een ontwerp (55 x 55 mm indien mogelijk, anders 85 x 55 mm) en wil dit graag enkelzijdig bedrukken. Heb je een adres voor mij bij wie ik dit het beste kan doen? Oplage is ca 50 – 100 stuks in 2 kleuren. Misscien is mailen iets makkelijker. Dat kan via info [at] miasorella [punt] nl. Thnx!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: