Menukaart Gemeentemuseum Den Haag: geen visitekaartje voor de grafische industrie

Hoe vaak zou de kaart al gebruikt zijn?Vóór het bezoek aan de Calder tentoonstelling even lunchen bij Gember, het museumrestaurant van het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag. Leuke plek op een miezerige Tweede Paasdag. Miezerig was ook de menukaart die we kregen. Absoluut geen reclame voor de grafische industrie. Had de drukker niet moeten melden dat een kaart zonder enige bescherming er de eerste paar keren nog wel aardig uitziet,  maar daarna toch snel aan vervanging toe is? Lamineren is het andere uiterste (en zonde van het papier dat eronder zit), maar een matvernis en een stevigere kwaliteit karton hadden er toch een betere kaart van gemaakt. Of de grafisch vormgever; was het niet zijn/haar taak de klant erop te wijzen dat een kaart met een volvlakbedrukking wel kan, maar niet de beste oplossing is. Wellicht was de keus voor een door-en-door gekleurd karton een veel beter alternatief geweest. De beschadigde vouwen op de ril zouden dan zijn voorkomen.
Moeten we als grafische industrie onze klanten niet opvoeden en onze poot stijf houden als er geen goed product gemaakt gaat worden?

PS: De Calder tentoonstelling is wel een aanrader. Nog tot 28 mei a.s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 replies »

  1. Schandalig! Als liefhebben van papier en print erger ik me ook zo vaak aan dit soort dingen. Naast het papier vind ik het restaurant daar sowieso geen visitekaartje voor het museum!

  2. Ach, papier is een besmettelijk en vergankelijk materiaal en voor een menukaart is enigerlei bescherming zeker een aanrader, maar om dit nu op het bordje van de grafische industrie te leggen, gaat me toch iets te ver.
    Soms gaat het gewoon zo, de klant vraagt en de drukker drukt.
    Ooit kreeg ik in Parijs een keramisch kaasplankje met stokbrood en brood geserveerd en toen ik kaas en brood tot me genomen had werd het menu zichtbaar, na een voortreffelijke uiensoep en een portie gamba’s werd de “kaasplank menukaart” gewoon weer afgewassen.
    Zelf heb ik absoluut geen problemen met een geplastificeerde kaart, maar een beetje restaurateur zou ook kunnen kiezen voor een weggooi kaart van € 1,= op de totale consumptie zal dat niet veel uitmaken.
    In die zin zou het inderdaad goed zijn, als er wat meer gefundeerde communicatie was tussen klant en leverancier van grafische producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: