Alles goud wat er blinkt?

goud_zwartVisitekaartjes en andere uitnodigingen met kleuropsnee kennen we al. Van discreet zwart tot fluor oranje. Alle pms-kleuren zijn wel te gebruiken. Natuurlijk heb je wel een beetje body nodig in je kaartje om het effect te zien. Colorplan 540 grams is al prima te gebruiken voor kleuropsnee.
Kleuropsnee in goud of zilver is lastiger. Goud en zilverinkten schitteren niet zoals we graag zouden willen op de zijkant van een kaartje.
Gelukkig komt daar nu verandering in: onbedrukte en bedrukte kaartjes met goud of zilveropsnee zijn nu leverbaar in alle kleuren Colorplan, Crane Lettra, Cairn Eco Kraft. In overleg ook op andere papiersoorten. Met goud of zilver dat van het kaartje af spettert.
Dat komt omdat we hiervoor geen inkt gebruiken maar goud- of zilverfolie. Voorwaarde voor het beste resultaat is een superstrakke ondergrond en wij hebben ontdekt hoe wij die kunnen bereiken. Dat begint natuurlijk met een vers geslepen mes en daarna komt het geheim van de smid.
Wij kunnen de goud- of zilveropsnee toepassen op bestaand drukwerk, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 250 kaartjes op visitekaartjes formaat in een van de Colorplan kleuren te kopen met goudopsnee. Een goede boekdrukker maakt het kaartje graag helemaal af.

Natuurlijk kunnen we dit doen voor enkele kaartjes, maar gezien de opstartkosten is dat niet aan te bevelen. Vanaf 50 stuks zijn de investeringen te overzien en vanaf 250 stuks is deze techniek nog wel duurder dan gewone kleuropsnee, maar wordt de stap al makkelijker.

Goudopsnee leent zich prima voor visitekaartjes, trouwkaarten, geboortekaartjes, uitnodigingen, tafelkaartjes, menu’s etc.
Wil je helemaal “over the top”? Dan kan dit ook gedaan worden met bladgoud, maar wel tegen de actuele goudprijs…..

Colorplan is dé serie gekleurd papier, karton en enveloppen van GF Smith 50 kleuren van 100 tot en met 700 g/m2 (op verzoek t/n 2100 g/m2). 25 persingen. Vanaf 350 tot en met 2100 g/m2 ook leverbaar als ColorplanDuoplan in 2 of meer kleurcombinaties.
Colorplan kan in offset, boekdruk, zeefdruk en foliedruk bedrukt worden. Pregen, laseren, rillen en vouwen vormen geen enkele probleem.
Crane Lettra is het 100% katoenen papier en karton van Crane. Uitermate geschikt voor letterpress. Superzacht met een bijzonder mooi resultaat in boekdruk. In 300 en 600 g/m2.
Cairn Eco Kraft en Cairn Board is het 100% kringlooppapier van Paperback. Puur natuurlijke uitstraling en tinten.

goud_wit IMG_6910

3 replies »

 1. Wij willen graag luxe visitekaartjes met kleuropsnee. Ik begrijp dat een drukkerij bij jullie kant en klare kaartjes incl kleuropsnee kan inkopen? Dan weet ik nml zeker dat het goed is ; – )
  Er wordt in de blog veel gesproken over goud of zilver maar is bv messing kleur ook mogelijk? Dus iets minder fel dan goud zeg maar…
  En stel dat je voor 540 gr kiest; wat voor briefpapier en enveloppen zou je hierbij voorstellen?
  Gr Ricardo
  RL INTERIOR CONCEPTS

  • Ricardo,

   Het klopt dat wij kaartjes kunnen voorzien van een kleuropsnee in goud, zilver en nog een paar metaalachtige tinten.We kunnen dat doen op het formaat van het visitekaartje, maar dat betekent dat jouw drukker de kaartjes stuk voor stuk moet drukken. Wat meestal gedaan wordt is dat de drukker de visitekaartjes met 2 tegelijk drukt en dat wij daarna de kleuropsnee in metaalkleuren aanbrengen.
   Ik heb je een mailtje gestuurd met daarin wat voorbeelden van kleuren die zich goed op deze manier laten verwerken.

   Bijpassend briefpapier en enveloppen. Als je 540 grams papier voor de kaartjes gaat gebruiken, is mijn voorstel om uit dezelfde papierserie een 100 of 120 grams papier te kiezen als briefpapier en ook voor de enveloppen. In 100 gram is er keus uit 2 witte tinten, bij 120 gram zijn dat er al wat meer in wit en zo’n 20 in gekleurd papier. Enveloppen maken we op specificatie van de klant.

   Als er nog vragen zijn hoor ik het graag.

   Christiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: