Kaartjes Dog&Pony: een bevalling van 18 maanden

Colorplan Ebony / Zen White foliedruk 1/1

Colorplan Ebony / Zen White foliedruk 1/1

In de loop van 2012 dachten ze bij Dog&Pony in Amsterdam even om te gaan verhuizen. Van de Prins Hendrikkade tegenover Amsterdam CS naar ergens anders in de stad. Een idee voor een nieuwe huisstijl ontstond, er werd papier gekozen voor de visitekaartjes en de productie zou zodanig worden opgezet dat een deel van de kaarten nog gebruikt konden worden zolang ze op het oude adres zouden zitten. Maar van uitstel kwam afstel. Geen verhuizing, wel nieuwe kaartjes. Niet op het papier dat we als ColorplanDuoplan speciaal in een eigen kleurcombinatie hadden gemaakt, maar in wit en zwart folie gedrukt op ColorplanDuoplan in een Ebony/White combinatie.
Omdat er in het ontwerp gekozen is voor een heel klein corps voor de adresgegevens en een wat forser corps voor de naam, werden wel hoge eisen gesteld aan de drukker. Teveel drukspanning laat niets over van de kleine corpsen en te weinig geeft niet het strakke resultaat wat we bij de naam willen zien. Een soortgelijk probleem doet zich voor aan de witte zijde van het kaartje. Dog and Pony staat als een huis, maar de toevoeging Amsterdam moet ook voldoende uit de verf komen.
Het heeft daarom wat bloed, zweet en tranen gekost (en een handmatige controle van alle kaartjes!), maar het eindresultaat mag er zijn.

Voor deze kaartjes werd gebruik gemaakt van een combinatie van Colorplan Ebony en Zen White. Het papiersoorten zijn van twee verschillende fabrieken, maar GF Smith ziet toch de mogelijkheid om hier een duplex van te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: