Moinho de Chuva, oftewel het mooiste katoenpapier uit Europa

Katoen is een zeer populaire grondstof voor de kledingindustrie. Het geeft je kleding net dat beetje extra ten opzichte van de kunstmatige materialen.

Bij de productie van katoenen kleding ontstaat rest afval: delen van de rollen katoen die niet meer gebruikt kunnen worden voor t-shirts, jeans, polo’s etc. Tot voor kort werden die restmaterialen gezien als afval en verbrand bij de vuilverbranding.
De kleineSchermafbeelding 2015-07-20 om 10.44.56 Portugese papierfabriek Moinho de Chula maakte afspraken met de kledingindustrie om de restmaterialen op kleur te bewaren en gebruikt dat als grondstof voor het papier dat ze maken. Dit restafval combineren met gebruikte katoenen kleding. Door verschillende kleuren katoen te combineren zijn ze in staat om een uitgebreide reeks gekleurd papier aan te bieden zonder gebruik te maken van kleurstoffen.

Op een van de kleinste papiermachines die ik ooit gezien hebt maken ze verschillende typen papier van 100 tot en 800 g/m2. Op verzoek kunnen ze ook handgeschept papier maken. Samen met een aantal bedrijven in de regio bieden ze bovendien een zeer breed assosaco-maqueta-3D-EN-GANGA.68b61a53f19c0388b319480e73e24cf4125rtiment aan van notitieboekjes, albums, schrijfboekjes, verpakkingen en enveloppen aan.

Schermafbeelding 2015-07-20 om 10.45.35

Moinho papieren draagtassen op basis van 100% kringloop katoen.

FullSizeRender-4

Moinho draagtas in papier met bloemzaadjes. Na gebruik kan de tas in de tuin stopt worden voor een mooi boeket bloemen.

Een van de meest opvallende producten zijn de draagtassen met als thema “This bag was clothing. This bag will be a flower.” Aan dit type papier worden namelijk bloemzaadjes toegevoegd. Dat betekent dat de draagtas na gebruik in de grond gestopt kan worden en binnen een paar weken zorgt voor een weelderig boeket bloemen.

De basis  papieren van Moinho zijn leverbaar op het formaat 50×70 cm en voor retailklanten op het formaat A3, A4 en A5. In de meeste papiersoorten heeft men ook een ruime keus in enveloppen.
Moinho maakt standaard de series Basic (14 kleuren van wit tot zwart), Plus (met kleine glinsteringen), PlusPlus (wit papier met zichtbare en voelbare rode, blauwe en gele draden in het papier), Nature (ondermeer met bloemzaadjes) en Fantastic (fantasiepatronen).
officeproducts

 

Categorieën:Moinho, Mooi papier

Tagged as: , ,

3 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: