Modeketen H&M zoekt innovatieve projecten voor hergebruik kleding; papierfabriek Moinho heeft die 30 jaren geleden al ontdekt.

Het Zweedse bedrijf Hennes&Mauritz maakte onlangs bekend dat het 1 miljoen dollar ter beschikking heeft gesteld om nieuwe initiatieven te ondersteunen om beter gebruik te maken  van gebruikte kleding.
De Portugese papierfabriek Moinho maakt al jaren optimaal gebruik van katoen uit de kledingindustrie. Zij hebben met een aantal kledingfabrieken in de regio afspraken over het inzamelen van restanten katoen na het productieproces en vullen dat aan met gebruikte katoenen kleding. De katoenrestanten en gebruikte kleding wordt op kleur gesorteerd, geknipt in kleine stukjes en met een klassieke Hollander verwerkt tot pulp.
In een van de kleinste papierfabrieken maakt men een zeer breed assortiment papier, zowel handgeschept als machinaal gemaakt. Het basispapier wordt gemaakt van 100 tot en met 300 g/m2 in meer dan 15 verschillende tinten. Naast het basispapier heeft men varianten met zichtbare gekleurde katoenen draden in het papier, papier en karton met bloemzaadjes of met een afdruk van een blad van een varen.
In samenwerking met bedrijven in de regio maakt men ondermeer draagtassen, notitiebloks, fotoalbums, reis-dagboeken en een uitgebreide collectie enveloppen.
Het standaard papier laat zicht prima verwerken in offset en boekdruk, foliedruk en zeefdruk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: