Passion for paper

cropped-buscard-cj

 

Het visitekaartje waar het (bijna) allemaal mee begon: 2 kleuren letterpress op Crane Lettra 600 grams. 100% katoenen papier. Met kleuropsnee in oranje. Mijn eerste kennismaking een aantal jaren geleden met letterpress. In eerste instantie nog via een startende letterpress drukker in Duitsland die vroeg of ik mijn kaartjes met Seidenfärbung wilde hebben.
Inmiddels hebben we zo onze adressen in Nederland die kleuropsnee prima in de vingers hebben. In vrijwel alle PMS kleuren, in fluortinten en sinds kort ook in glanzend goud en zilver.
De klassieke boekdruktechniek is een uitkomst voor het visitekaartje van nu. Je wordt gedwongen je te beperken in ontwerp, aantal drukkleuren etc., maar de klant krijgt wel een bijzonder kaartje. Kaartjes die opvallen door de details en de eenvoud en die vrijwel altijd goed zijn voor een eerste gesprek. Je geeft wat van jezelf, laat je kwaliteiten zien in het kaartje en daarvoor word je beloond.
Mijn oorspronkelijke kaartje met kleuropsnee in oranje is opgevolgd door een versie in Colorplan Triplex: zwart aan de buitenkant en een kern in oranje. Net een wat ander effect dan kleuropsnee, maar zeker net zo bijzonder. Gedrukt in zeefdruk met opdikkende inkten aan de voorzijde en vernis aan de achterzijde.
Het 2014 kaartje wordt er uit de serie “Ankie en het apestaartje”. Een project dat ik samen met grafisch ontwerpster Ankie Stoutjesdijk en drukkerij De Bink heb opgezet.

 

Categorieën:Mooi papier

Tagged as:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: