Mezzo: halve letter van SODesign: erg mooi in braille-inkt

foto 3(SO)Design in Amsterdam (André Toet en Jasper Nijssen) ontwikkelde een aantal jaren geleden ten tijde van de Derde Dinsdag het font Mezzo. Een hele-halve letter die prima leesbaar is want ons brein vult de ontbrekende delen van de letter aan. De Holland Herald pikte het nieuws op en besteedde er een artikel aan en op Prinsjesdag zelf was het font zelf gratis te downloaden.
Ik vond het meteen een aparte letter, maar niet overal voor bruikbaar. Tot afgelopen week. De gelegenheid deed zich voor een nieuwe serie kaartjes te maken met opdikkende inkt. Ik noem het braille-inkt omdat het dan voor bijan iedereen duidelijk is wat je ervan kunt verwachten. De officiële naam is thermodruk. Een elegante toevoeging aan het drukproces in zeefdruk of offset waardoor het lijkt alsof de letters op het papier liggen. Duidelijk voelbaar.

De kaartjes werden eenzijdig in offset gedrukt en de voorzijde werd uitgevoerd in thermodruk in zwart. Mooi, elegant kaartje op 350 grams Colorplan.
Wil je een voorbeeld ontvangen? Nodig mij uit voor een gesprek en ik laat er graag een achter…
Voor iedereen die liever een kaartje op een van de 50 kleuren Colorplan heeft, hebben wij nog wel een alternatief. Bij serie “Het apestaartje van Ankie” hebben we gebruik gemaakt van 10 verschillende kleuren Colorplan en die laten bedrukken in foliedruk (kant 1) en letterpress (kant 2). Kleine staaltjes van wat er wel (en niet) kan.

 

foto 2-1

 

 

foto 1 foto 5

2 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: