Papier voor je eigen hop-plantage

sample_3

Remco Branse studeerde Mediavormgeving op het Arcus college in het zuiden van het land. De opdracht was een om een bierverpakking te ontwikkelen.

Ramco verzon daarvoor de ambachtelijke brouwerij Pelikaan. In plaats van de gebruikelijke 6 pack ontwikkelde hij een 3 pack verpakking. Bij het stoere bier dat onder de naam Hardt Bier wordt verkocht (8% alcohol) hoort natuurlijk ook een stoere verpakking. Remco koos daarvoor voor EcoKraft uit de collectie van Paperback. Als extra swing voegde hij aan de pulp hopzaden toe, zodat de verpakking na gebruik in de grond gestopt kan worden en op termijn zorgt voor verse aanvoer van hop. Cradle-to-cradle in optima forma.

Remco is inmiddels afgestudeerd en heeft samen met zijn partner Ontwerpbureau Fel in Heerlen opgericht.

EcoKraft is een van de vele kringlooppapiersoorten van Paperback in London. Leverbaar vanaf 90 tot en met 430 gram in een puur, natuur papier uitvoering. Optimaal papier-gevoel, beetje ruw oppervlak, maar uitstekend te bedrukken in offset, zeefdruk, letterpress, foliedruk etc.

sample_3 sample_1

 

 

 

 

 

 

EcoKraft papier met hopzaadjes bestaat (nog) niet. Voor de liefhebbers is er wel papier met bloemzaadjes. Kunnen prima gebruikt worden in offset, inktjet en letterpress. Na gebruik kan het papier in de grond gestopt worden zodat er na een paar weken een kleurrijk bloemboeket uit de grond komt.

Voorjaarspapier2010

 

Categorieën:Cairn, Paperback

Tagged as: ,

2 replies »

 1. Hi Christiaan,

  Sinds kort geef ik les in grafisch vormgeving voor 1 dag in de week op de Artemis Academie. Heel leuk om je kennis te mogen delen. Ik zou het zo mooi idee vinden als ze ook iets van papier en de verschillende druktechnieken erop zouden kunnen zien. Toen dacht ik aan jou en hoe inspirerend jij daarover kan vertellen. Ik heb het als idee voorgelegd bij de hoofddocentŠ ik hoop natuurlijk dat het past binnen het gestelde programma. En mocht dat zo zijn hoop ik natuurlijk dat jij een keer een uurtje op woensdagochtend zou willen vrij maken om iets te komen vertellen over papier en druktechniekenŠ Voel jij daar iets voor? Maar boven al heb je er tijd voor.

  Hoop graag van je te horen.

  Hartelijke groet, Veronique van Kimmenaede

  ONR DESIGN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES Wilt u meer weten over hoe uw merk te versterken is? Neem contact met mij op. Huisstijlen, identiteiten, typografisch met nadruk op het creatief conceptueel ontwerp; met oog voor duurzaamheid.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – onr design grafisch ontwerp – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Bestevaerstraat 141-1 1055 TK Amsterdam – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – T 020 8453451 M 06 55376848 E info@onrdesign.nl – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – http://www.onrdesign.nl/

  Get connected: http://www.linkedin.com/in/veroniquevankimmenaede Follow me on twitter: http://twitter.com/onrdesign

  • Veronique,

   daar maken wij gewoon tijd voor. Ik vind het niet alleen leuk om erover te vertellen, maar ook belangrijk dat studenten weten welke technieken er zijn en wat de mogelijkheden en beperkingen daarvan zijn. Als de hoofddocent het ook ziet zitten maak ik daar graag tijd voor vrij.

   Mooie dag nog.

   Christiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: