Als je haar maar goed zit

Berni Ottjes is Artistic Director bij L’Oreal Professionnel en wil een herkenbaar kaartje. Het uiteindelijke kaartje moest uiteraard wel v_MG_7273oldoende body hebben, maar ook moest het in full color bedrukt zijn. Als kers op de taart de bedrukking in goudfolie op beide zijden. Om dit te realiseren werd besloten  het papier niet in 600 gram te laten komen, maar in 2×300 gram. Daardoor was het mogelijk om de afbeelding in full color op te nemen en daarna het papier te cacheren tot 600 gram en te bedrukken in goudfolie.

Deze methode van achteraf plakken van twee of meer lagen papier passen we wel vaker toe. Bijvoorbeeld als de klant een embossing wil die niet zichtbaar mag zijn aan de achterzijde. Of indien een diepe indruk met letterpress gebruikt wordt die geen sporen mag achterlaten op de achterkant van het papier. Maar ook bij het maken van kaartjes met een laserstans is het nodig om achteraf te gaan plakken.
Bij de kaartjes van Ottjes was dat niet zo ingewikkeld omdat er nog geen bedrukking stond op de achterzijde. Als dat wel het geval is, is super nauwkeurig plakken van het grootste belang. Een extra uitdaging voor de boekbinder.

Foliedruk is toe te passen op vrijwel alle papiersoorten en diktes. Een van de voordelen van foliedruk is, dat de kleuren dekkend zijn. Dus een strakke witte bedrukking op zwart papier is prima te doen in foliedruk. Door het glanzend folie en het matte papier zijn er mooie combinaties te maken zelfs als zwart folie wordt toegepast op zwart Colorplan. Binnenkort een paar mooie voorbeelden daarvan.
Folie wordt met enige druk op en ook een klein beetje in het papier aangebracht. Folie is er in veel kleuren, maar niet volgens een PMS waaier. Iedere folieproducent heeft zijn eigen kleuren waaruit gekozen kan worden.
_MG_7263

Categorieën:Mooi papier

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: