(Proef)drukken met folie

Visitekaartje met koperfolie voor Esther Drukker management & project support


Esther Drukker zag haar nieuwe visitekaartje helemaal voor zich. Een groen kaartje met mat wit folie op beide zijden, stijlvol en eenvoudig. Een heel specifieke kleur groen, dat wel. Gelukkig hebben we deze kleur karton, weliswaar na een behoorlijke speurtocht, gevonden.  
Omdat er in ontwerp gekozen is voor een klein corps (grootte van de tekst) voor de contactgegevens waren wij niet overtuigd van een duidelijk resultaat met mat witte folie. Graag wilden we Esther goed adviseren over de uiteindelijke uitstraling en leesbaarheid van haar visitekaartje. We hebben daarom besloten proefdrukken te maken zodat zij zelf kon beoordelen of het resultaat overeenkwam met het ontwerp dat zij voor ogen had. Uiteindelijk waren zowel Esther als wij het meest enthousiast over het resultaat met koperfolie. 

Foto’s van de proefdrukken delen we graag met je: 

1. mat wit folie 2. mat zilver folie

3. glanzend zilver folie 4. glanzend koper folie


Bij foliedruk wordt via een stempel folie (een soort van carbon) overgedragen op het papier. Het stempel wordt verwarmd en drukt de folie tegen het papier. Daar waar de folie wordt verwarmd hecht het zich aan het papier. Het stempel is meerdere keren te gebruiken, ook met een andere kleuren folie. Er zijn redelijk veel kleuren folie beschikbaar. Het is mogelijk de folie lichtjes in het papier te drukken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Tweets van Mooipapier

Visitekaartjes

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

%d bloggers liken dit: