Papier van olifantsgras?

OlifantsgrasWe gaan er altijd van uit dat het meeste papier gemaakt wordt van houtpulp. Dat is ook zo. Maar er zijn nog een paar andere grondstoffen en een van de nieuwste ontwikkelingen is het gebruikt van olifantsgras. Miscanthus Giganteus is een sterke plant die geen onderhoud nodig heeft. Wordt zo’n 4 meter hoog en doorstaat de droge en warme zomers van de afgelopen jaren zonder enig probleem. De plant kan 1x per jaar geoogst worden en een paar slimme techneuten van Vibers in Honselersdijk hebben een techniek ontwikkeld waardoor de vezels van olifantsgras prima te gebruiken zijn voor het vervangen van een deel van de houtpulp. Tot ongeveer een kwart houtpulp wordt bespaard met de productie van papier met olifantsgras. De rest van de pulp is natuurlijk FSC gecertificeerd. Vibers Olifantsgras is nu Olifantsgras 90 300 en 550 g/m2beschikbaar in 90, 300 en 550 grams en kan met vrijwel alle grafische technieken bewerkt worden. Van huisstijlen tot verpakkingen, van een smaakvolle uitnodiging tot een bijzonder visitekaartje. Uiteraard met bijpassende enveloppen.
Papier, karton en enveloppen worden in Nederland gemaakt, dus weinig transport kilometers.

Maar de vezels kunnen ook gebruikt worden als vervanging van cement in beton voor bijvoorbeeld straatmeubilair: net zo sterk maar een stuk minder zwaar. Er is ook bio-plastic van Vibers, bv als plaatmateriaal voor POS materiaal, displays etc. Voor informatie hierover : www.vibers.nl

Categorieën:Mooi papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: