Toeval bestaat niet.

In maart 2020 liet ik een monsterboek Rhodondendron uit 1902 zien. Uit mijn eigen verzameling, ooit een keer gered uit de prullenbak in de VS. Het omslag heeft wat te lijden gehad maar de verschillende bedrukte papiermonsters zagen er nog uitstekend uit.

Wat schets mijn verbazing? Medio juni krijg ik dit twitterbericht van Saskia Janssen.

Zij heeft niet alleen nog een exemplaar uit deze serie gevonden, maar haar vader heet ook Christiaan Janssen en heeft vroeger ook bij een papiergroothandel gewerkt. En waar ben ik mijn papier-carriere begonnen: bij Lutkie & Smit Papier.

Heel bijzonder. Inmiddels heeft Saskia mij blij gemaakt met nog meer mooie swatches uit het begin van de vorige eeuw.

De Old English Folding Bristols heeft een paar schitterende voorbeelden, ondermeer deze twee kleuren bedrukking op Hazel Brown.

 

Categorieën:Mooi papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: