Ankie en het apestaartje

_MG_4837 Het is alweer een hele tijd geleden dat het project is opgestart en ook al weer klaar is. De vraag van Ankie was: hoe klein/groot kan het apestaartje worden als je in letterpress gaat drukken. 
Na een eerste proef met haar eigen kaartje heeft Ankie een nieuw ontwerp gemaakt, 10 kleuren uit de Colorplan serie geselecteerd en is drukkerij De Bink in Leiden aan de slag gegaan. Topkwaliteit messing stempel laten graveren, want het stempel moest zowel voor letterpress als foliedruk gebruikt kunnen worden. En dan ook nog eens voor bijna 15.000 kaartjes die van het eerste tot het laatste exemplaar perfect moesten zijn.
Het resultaat mag er zijn: 10 kleuren Colorplan in 700 g/m2, 3 PMS kleuren letterpress, 3 kleuren folie, totaal 60 verschillende kanten. Ieder kaartje is aan de ene kant gedrukt in foliedruk en aan de andere kant in letterpress. Voor folie werden de kleuren Colorit 962 (oranje van Kurz), Metalic 455 (Luxor van Kurz) en Parelmoer (Kurz 5003) gebruikt. Voor het letterpress deel de kleuren PMS 877, 871 en Process Blue. 
Het speciale ontwerp van Ankie vroeg wel veel van de drukker: fijne en minder fijne lijntjes, punten, e-tjes en a-tjes, vlakken en rondjes en natuurlijk 12 verschillende apestaartjes.
Ook nieuwsgierig naar de resultaten? Neem contact op met De Bink in Leiden (Raymond Boerman), Ankie Stoutjesdijk in Leiden of met Christiaan Janssen. Zij laten graag het resultaat zien.
_MG_6187 _MG_6243 _MG_6254

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: